Kooperativa akademin

Är du student eller forskare och söker kunskap om de kooperativa idéerna? Här kan du hitta aktuella nyheter och information om forskning och utbildning kring kooperation.
tre lampor
Initiativet Svensk Kooperation

Idébank för uppsatser

Söker du inspiration för din uppsats om kooperation? Här hittar du en förteckning med möjliga teman och ämnen för akademiska uppsatser, samt kontaktuppgifter till kooperativa och ömsesidiga företag. Idébanken ska tjäna som inspiration till studenter som vill fördjupa sig i kooperation.

penna

Har du skrivit årets kooperativa uppsats?

Varje år anordnar Svensk Kooperation en kooperativ uppsatstävling. Tävlingen vänder sig till alla studenter vid Sveriges högskolor och universitet som skrivit en uppsats på kandidat-, master- eller magisternivå med en kooperativ forskningsfråga som fokus. Välkommen att delta för 2022!

Vad vill du veta mer om?

Kooperation i världen

Läs om den kooperativa kraften i världen

Läs mer

Kooperation i din plånbok

Läs om kooperationens roll i hushållsekonomin

Läs mer

Kooperation i politiken

Läs om hur politiken kan främja kooperation

Läs mer

Om kooperation

Läs om kooperativt och ömsesidigt företagande

Läs mer

Svensk Kooperation på Twitter

  • 7 december 2022 Svensk Kooperation@SveKoop
    De 100 största kooperativa och ömsesidiga företagen anställer 100 000 personer och omsätter över 500 miljarder kron… twitter.com/i/web/status/16004…
  • 6 december 2022 Svensk Kooperation@SveKoop
    Kooperativa sektorn är en viktig och växande del av näringslivet i Sverige. Svensk Kooperations ordförande berättar… twitter.com/i/web/status/16000…