Nu kan du anmäla dig till 2022 års kooperativa uppsatstävling!

För andra året i rad delar vi ut priset för årets kooperativa uppsats med 25 000 kronor i vinstpott – och nu är det dags att anmäla sig!

Priset är en del av Svensk Kooperations långsiktiga satsning som riktar sig till studenter på högskolor och universitet. Något vi gör för att uppmärksamma och få fler studenter att fördjupa sig i de kooperativa och ömsesidiga företagsformerna. Förra året vann Simon Månsson med sin juridiska uppsats om föreningsrättsliga regelverk. Juryn motiverade att Simons uppsats utgjorde ett stort bidrag till kunskapsutvecklingen inom kooperativ juridik och skatterätt och var relevant för såväl befintliga kooperativa företag som potentiella nya företag.

Vem kan delta i tävlingen?

För att vara med i tävlingen behöver din uppsats ingå i examen vid en svensk högskola eller universitet, vara skriven på kandidat-, magister- eller masternivå och omfatta minst 15 högskolepoäng. Uppsatsen kan vara skriven på svenska eller engelska, och behöver vara godkänd under perioden 1 september 2021 – 31 augusti 2022.

Skicka in din uppsats eller nominera en annan. Du kan välja att skicka in din egen uppsats, eller så kan någon annan nominera dig. Oavsett måste anmälan göras senast den 15 september 2022. Mer information om uppsatstävlingen och nomineringen hittar du här.

Svensk Kooperations idébank för uppsatser

Är du sugen på att delta i tävlingen men är osäker på ämne? Då är du varmt välkommen att kika in på Svensk Kooperations idébank för att hitta inspiration! I idébanken kan du hitta förslag på möjliga teman och ämnen för akademiska uppsatser som har med kooperation att göra. Dessutom finns en lista med kontaktinformation till personer på kooperativa företag som gärna tar emot studenter som skriver uppsatser om kooperation.