Nominera till 2024 års kooperativa pris

Vem tycker du ska få Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling? Nu har du chansen att skicka in en nominering! Priset delas ut för ett initiativ eller insats som främjat den kooperativa utvecklingen i Sverige.

Med priset vill Svensk Kooperation uppmärksamma det kooperativa och ömsesidiga företagandet och de initiativ som görs runt om i landet för att utveckla det kooperativa företagandet och som utgör goda, inspirerande exempel. Insatsen kan med fördel också ha ett tydligt fokus på hållbarhet och ett starkt framtidsfokus, samt vara innovativ och banbrytande.

Nomineringen är öppen

Vem som helst kan nominera ett företag, projekt, organisation eller enskilda personer som på något sätt uppmärksammar, sprider eller utvecklar den kooperativa och ömsesidiga företagsformen på ett positivt sätt, eller utgör ett gott exempel och därmed är en inspiratör till andra. Vinnaren utses av en jury som består av Svensk Kooperations styrelse.

Senast den 13 mars vill vi ha din nominering. Läs mer om priset och hur du skickar in din nominering här.

Regionalt nätverk och universitetskurs bland tidigare vinnare

2023 gick priset till nätverket Värmländsk Kooperation för sitt arbete med att lyfta och informera om den kooperativa företagsformen i Värmland. Genom regional samverkan och konkreta gemensamma aktiviteter synliggör Värmländsk Kooperation betydelsen av kooperation för politiker, opinionsbildare och unga.

Året innan var det kooperationskursen Agricultural Cooperatives på  SLU, Sveriges lantbruksuniversitet som kammade hem vinsten. Genom kursen förmedlas vikten av och kunskap om det kooperativa och ömsesidiga företagandet.