Coop

Det finns cirka 659 Coop-butiker i Sverige. Medlemsägandet förpliktar och vi står på konsumenternas sida. Vi värnar om miljö och hälsa. Vår verksamhet ska alltid stå i samklang med vad medlemmarna prioriterar och efterfrågar.

Kooperativa förbundet startades 1899 och byggde på en idé om bra mat i bra butiker till ett bra pris. Den idén står vi fast vid än idag. Att skapa ekonomisk nytta och samtidigt göra det möjligt för medlemmarna att i sin konsumtion bidra till en hållbar utveckling för människor och miljö.

Sveriges enda kooperativa matbutikskedja

659 butiker i Sverige verkar under varumärket Coop. 243 av dem ägs av Coop Sverige. Övriga 416 butiker ägs av 3,4 miljoner medlemmar i 31 lokala konsumentföreningar. Genom ett nära samarbete mellan ägarkonstellationerna skapas stordriftsfördelar och effektivitetsvinster som hela Coops butiksnät kan dra fördel av. Dessa kommer ytterst alla Coops kunder tillgodo.

Coops värdekedja spänner hela vägen från jord till bord. Vår ambition är att erbjuda bra produkter till bra priser i bra butiker. Allt med våra medlemmars bästa för ögonen. Vi ska kombinera affärsnytta, medlemsnytta och samhällsnytta i allt vi gör.

Vi har arbetat intensivt med att utveckla, effektivisera och strukturera om Coop. En viktig del i detta arbete är de tre nya butiksformaten som började lanseras år 2015.

check_circleStora Coop

Här storhandlar du till riktigt bra pris. För hela veckan eller ännu längre. Den goda maten står självklart i centrum. I den stressade vardagen behövs allt som oftast lite hjälp med idéer och matinspiration. Det handlar om att hitta tillbaka till allt det härliga och lustfyllda som en måltid innebär. Stora Coop är en stor matbutik där allt detta finns. Stora Coop erbjuder också ett stort utbud av varor för hemmet, barnen och familjen. Erbjudanden är anpassade efter säsong.

check_circleCoop

Även Coop-butiken erbjuder matinspiration och matglädje. Här är det enkelt att handla allt som behövs till veckans matlagning till bra priser. Här hittar kunderna allt som gör vardagen både godare och enklare. Här finns de absolut fräschaste råvarorna, men också viktiga tillbehör och nödvändiga förbrukningsvaror.

check_circleLilla Coop

Här handlar du det som saknas för stunden. Ett välplanerat och högkvalitativt sortiment – precis där du är, just när du behöver det. Lilla Coop är butiker där kundens bekvämlighet är det centrala. Det är butiker med generösa öppettider samtidigt som det nya formatet innebär att butikerna blir mer inspirerande för kunden.

check_circleCoop.se

Matbutik på nätet med fullständigt sortiment av dagligvaror för hemleverans i Stockholmsområdet, Mälardalen, Uppsala, Norrköping, Malmö och Göteborg.

Fakta och statistik

Nettoomsättning 2018 (tkr)

41 046 000

Rörelseresultat 2018 (tkr)

360 000

Efter finansiella poster 2018 (tkr)

753 000

Medlemmar

350 000

Medlemstyp

Konsumenter

Jämställdhet

Anställda

11 000

Bransch

Livsmedelshandel

Vill du veta mer om kooperativt företagande?
Kooperativa biblioteket arrow_forward