Coop

Coop är en av Sveriges största aktörer inom dagligvarubranschen. Ända sedan konsumentkooperationens start 1899 har syftet varit att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion.

Kooperativa förbundet startades 1899 och byggde på en idé om bra mat i bra butiker till ett bra pris. Den idén står vi fast vid än idag. Att skapa ekonomisk nytta och samtidigt göra det möjligt för medlemmarna att i sin konsumtion bidra till en hållbar utveckling för människor och miljö.

Sveriges enda kooperativa matbutikskedja

Det finns drygt 800 Coop-butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder, som ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 30 konsumentföreningar. Genom sitt personliga engagemang och sina inköp lägger de grunden för verksamheten. Allt överskott som skapas går tillbaka till medlemmarna eller återinvesteras i verksamheten, vilket skapar ett cirkulärt kretslopp.

Coops värdekedja spänner hela vägen från jord till bord. Vår ambition är att erbjuda prisvärda varor, ett hållbart attraktivt sortiment och tydliga butiksformat som utstrålar matglädje. Allt med våra medlemmars bästa för ögonen. Vår vision är att vara den goda kraften i mat-Sverige.

De senaste åren har vi utvecklat och tydliggjort våra butiksformat:

check_circleStora Coop

Här storhandlar våra kunder till riktigt bra pris, för hela veckan eller ännu längre. Den goda maten står självklart i fokus för att hjälpa kunderna med idéer, matinspiration och bra priser. Stora Coop erbjuder också ett stort utbud av varor anpassade efter säsong för hemmet, barnet och familjen.

check_circleCoop

I Coop-butiken är det enkelt att handla allt som behövs till veckans matlagning, till ett bra pris. Här finns de fräscha råvarorna, men också viktiga tillbehör, nödvändiga förbrukningsvaror och matinspiration som gör vardagen både godare och enklare precis där kunden är, just när det behövs.

check_circleCoop.se

På coop.se finns ett stort utbud av varor, allt från färskvaror och delikatesser till leksaker och receptfria läkemedel. Här kan du också skapa din egen matkasse med hjälp av våra köpklara recept eller välja någon av våra fem färdiga matkassar.

Nedan statistik tillhör Kooperativa Förbundet (KF), som Coop är en del av.

Fakta och statistik

Nettoomsättning 2020 (tkr)

46 142 000

Rörelseresultat 2020 (tkr)

-155 000

Efter finansiella poster 2020 (tkr)

315 000

Medlemmar

3 700 000

Medlemstyp

Konsumenter

Jämställdhet

Anställda

12 374

Bransch

Livsmedelshandel (Statistik från KF)

Vill du veta mer om kooperativt företagande?
Kooperativa biblioteket arrow_forward