HSB

HSB Riksförbund och de regionala HSB-föreningarna

HSB är en kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi har också bidragit med en del innovationer. Sopnedkastet och tvättstugan till exempel.

Som kooperativ medlemsorganisation är vårt mål inte främst att göra så stora ekonomiska vinster som möjligt. Vi ser snarare vinst som ett medel för att tillsammans skapa det goda boendet. Därför går överskott alltid tillbaka till verksamheten för att vi ska kunna erbjuda ännu bättre nyproduktioner och bättre förvaltning.

Enklare vardag

Vår målsättning har alltid varit att göra vardagen lite enklare. Om vi tröttnar på byråkratin hittar vi egna lösningar på problemen. Det var så sopnedkastet och tvättstugan kom till, och vi påverkar gärna på högsta nivå när vi ser orättvisor som kan rättas till.

Medlemmarnas talan

Eftersom vi ägs av våra medlemmar för vi också medlemmarnas talan i politiken, kämpar för miljön där medlemmarna bor och är medlemmarnas röst i medierna. För oss är det viktigt att våra hus och bostadsområden håller och är trivsamma även i framtiden. Det betyder att allt måste bli rätt från början.

Bygger och förvaltar

Det är vi som bygger våra hus och det är också vi som förvaltar och sköter om dem när byggkranar och snickare har åkt därifrån. På så sätt gör vi skillnad, eftersom vi kan garantera en alldeles särskild trygghet i att våra hus håller i längden.

Kooperativa eldsjälar

Läs intervjun och lyssna på föredraget med HSB:s vd Pernilla Bonde.

Fakta och statistik

Nettoomsättning 2022 (tkr)

7 922 000

Rörelseresultat 2022 (tkr)

Ingen uppgift

Efter finansiella poster 2022 (tkr)

-298 000

Medlemmar

676 990

Medlemstyp

Konsumenter (även brf)

Jämställdhet

Anställda

3 500

Bransch

Fastighetsförvaltning på uppdrag

Vill du veta mer om kooperativt företagande?
Kooperativa biblioteket arrow_forward