Skandia

Skandia är en av Sveriges största oberoende bank- och försäkringskoncerner. Vi erbjuder privatpersoner och företag ekonomisk trygghet i form av försäkringslösningar och långsiktigt sparande.

I mer än 160 år har vi erbjudit privatpersoner och företag ekonomisk trygghet i form av försäkringslösningar och långsiktigt sparande. Vi har en lång och stolt tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Idag är vi 2 700 anställda och har cirka två miljoner kunder i Sverige och och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor.

Prisbelönt bank

Med siktet inställt på att göra våra kunder till sparmarknadens mest nöjda fortsätter vi att engagera oss i samhällsutvecklingen. Hos oss hittar du ett stabilt livbolag såväl som ett konkurrenskraftigt fondförsäkringsbolag och en prisbelönt bank. Kombinationen ger oss unika förutsättningar att skapa relevanta och prisvärda erbjudanden som innebär trygghet, sparande och hälsa.

Kunderna äger Skandia

Skandias livbolag är ett ömsesidigt försäkringsbolag sedan årsskiftet 2013–2014. Det innebär att våra kunder äger och styr Skandia-koncernen.

Fakta och statistik

Nettoomsättning 2022 (tkr)

33 991 000

Rörelseresultat 2022 (tkr)

Ingen uppgift

Efter finansiella poster 2022 (tkr)

Ingen uppgift

Ägare

1 900 000

Ägartyp

Försäkringstagarna

Jämställdhet

Anställda

2 153

Bransch

Livförsäkring

Vill du veta mer om kooperativt företagande?
Kooperativa biblioteket arrow_forward