Nu kan du nominera till 2023 års kooperativa pris

 

Nu har du chansen att skicka in en nominering till Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling som delas ut för ett initiativ eller insats som främjat den kooperativa utvecklingen i Sverige.

Alla har chansen att vinna – företag, projekt, organisation och enskilda personer som på något sätt uppmärksammar, sprider eller utvecklar den kooperativa och ömsesidiga företagsformen på ett positivt sätt, eller utgör ett gott exempel och därmed är en inspiratör till andra.

Kooperationskurs på SLU vinnare 2022

2022 var det kooperationskursen Agricultural Cooperatives på  SLU, Sveriges lantbruksuniversitet som kammade hem vinsten. Med kursenförmedlar SLU vikten av och kunskap om det kooperativa och ömsesidiga företagandet i Sverige, och fick därför 2022 års pris.

– Utbildning om den kooperativa företagsformen är oerhört viktigt men tyvärr finns det alldeles för lite av detta i det svenska utbildningsväsendet idag. Tack vare satsningen på kooperationskursen säkrar SLU att deras studenter får tillgång till kunskap om den kooperativa företagsmodellens unicitet och potential. Här visar SLU ledarskap och gör skillnad med sitt långsiktiga engagemang för kooperativ kunskap, sa Anna Karin Hatt, ordförande i Svensk Kooperation när priset delades ut.

2021 var var vinnaren Mikrofonden Sverige för deras insats med att skapa möjligheter för mindre kooperativa företag att växa med hjälp av finansiering och investeringar.

Med priset vill Svensk Kooperation uppmärksamma det kooperativa och ömsesidiga företagandet och de initiativ som görs runt om i landet för att utveckla det kooperativa företagandet och som utgör goda, inspirerande exempel.

Nomineringen är öppen

Svensk Kooperations styrelse utgör jury för priset. Vem som helst kan skicka in en nominering och nomineringen är öppen fram till den 14 april 2023. Information om kriterier för priset och hur nomineringen görs finns här.