Konsumera, plantera och investera – i huvudet på tre hållbarhetschefer

Välkommen på hållbarhetswebbinarium 19 november 2020!

För kooperativa och ömsesidiga företag ingår hållbarhet i kärnaffären, och företagen är ofta drivande när det gäller hållbarhetsfrågor i det svenska näringslivet. Kooperationen visar vägen till en hållbar framtid, och på detta webbinarium ges tre exempel på det.

webbinariumCoops, Lantmännens och Folksams hållbarhetschefer berättar det nyaste från respektive företags hållbarhetsarbete och för en dialog om drivkrafter, kooperation och hållbarhet. Det kommer också att finnas möjlighet för deltagarna på webbinariet att ställa frågor till de tre hållbarhetscheferna.

info Detta evenemang har redan ägt rum. Om du missade det är du varmt välkommen att se det i efterhand nedan.

Hållbarhetsdeklaration för konsumenten och planeten
Coop

Charlotta SzczepanowskiCharlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Coop, berättar om Coops nya hållbarhetsdeklaration – en deklaration av varor som visar produktens påverkan på jordens resurser, klimat och samhälle. Deklarationen införs på 17 0000 varor hos Coop, och varorna mäts enligt tio hållbarhetskriterier. Coop ägs av 3,5 miljoner medlemmar i 29 konsumentföreningar över hela landet och den kooperativa ägarformen lägger grunden för både ett hållbart ägande och så hållbar konsumtion som möjligt.

Ansvar från jord till bord
Lantmännen

Claes JohanssonClaes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen, berättar om hur de jobbar för ett livskraftigt lantbruk, en grönare energi och en hållbar livsmedelskedja – såväl idag som i framtiden. Som ett kooperativt företag med 20 000 lantbrukare i Sverige som ägare, har Lantmännen ett långsiktigt uppdrag och vill ta en aktiv roll för framtidens jordbruk och en hållbar livsmedelskedja.

Nollutsläpp för investeringar
Folksam

Karin StenmarKarin Stenmar, hållbarhetschef på Folksam, berättar om Folksams mål om nettonollutsläpp av växthusgaser i den egna verksamheten till år 2030 och i placeringsportföljerna till år 2050 och hur man arbetar för att uppnå det. Folksam är ett kundägt bolag, som försäkrar nästan varannan svensk och förvaltar över 460 miljarder kronor till kunders pensioner, privata sparande och försäkringar. Som stor aktör och investerare har de möjlighet att påverka och som kundägda kan de vara långsiktiga och ta ledningen i klimatomställningen.

Information

date_rangeTid

Torsdagen den 19 november 2020, kl 10.00-11.30.

location_onPlats

Digitalt seminarium. Inloggningsinformation skickas till alla anmälda.

account_balance_walletKostnad

Seminariet är kostnadsfritt.

editAnmälan

Anmälan görs direkt i formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 16 november.

mailVill du veta mer?

Kontakta

Anmäl dig här

Evenemanget har redan ägt rum. Om du missade det kan du se det i efterhand ovan, eller via länken här.