Kapital för kooperativ utveckling – vad kan Sverige lära av Kanada och Frankrike?

Webbinarium om kapital för kooperativ utveckling

Nya och växande kooperativa företag har liksom alla företag behov av resurser i form av reda pengar. Tyvärr möts de ofta av okunskap när de söker externt kapital hos traditionella banker och finansieringsinstrument. Faktum är att det i många andra länder finns bättre möjligheter att finansiera kooperativ utveckling. Vad kan Sverige lära av Kanada och Frankrike? Hur kan vi skapa ett starkare finansiellt ekosystem för kooperativa företag i Sverige?

webbinariumSvensk Kooperation och Coompanion bjuder in till ett webbinarium där vi tar del av internationella erfarenheter av finansiering för kooperativa företag där deltagarna delar med sig av utmaningar och möjligheter för investeringar i kooperativ.

info Detta evenemang har redan ägt rum. Om du missade det är du varmt välkommen att se det i efterhand nedan.

Medverkande

Jean-Luis Bancel
Jean-Louis Bancel
, under många år ordförande i Crédit Coopératif, en kooperativ bank i Frankrike som fokuserar på finansiering till kooperativa företag och den sociala ekonomin. Ordförande i Cooperatives Europe sedan 2017.

Kathy BardswikKathy Bardswick, under många år vd för The Co-operators group samt engagerad i organisationen The Cooperatives i Kanada som startade Canadian Cooperative Investment Fund. Kathryn har tidigare även lett International Cooperative Alliances Blue Ribbon Commission on Co-operative Capital och leder idag Canadian Institute for Climate Choices.

Sven Bartilsson
Sven Bartilsson
, Senior Advisor på Coompanion och ansvarig för en förstudie som genomförts om möjligheterna med att skapa en svensk kooperativ investeringsfond.

 

Information

date_rangeTid

Tisdagen den 13 april 2021, kl 15.30-16.30.

infoSpråk

Seminariet hålls delvis på engelska.

mailVill du veta mer?

Kontakta

Anmäl dig här

Evenemanget har redan ägt rum. Om du missade det kan du se det i efterhand ovan, eller via länken här.