Öppet seminarium: Ny lag om ekonomiska föreningar

Foto: Mikael Kristenson.

Välkommen på öppet seminarium med anledning av propositionen: Ny lag om ekonomiska föreningar. Du kan också följa seminariet live på Facebook.

Den 20 mars 2018 kommer propositionen Ny lag om ekonomiska föreningar. Lagen innehåller många bra delar som stärker ekonomiska föreningar och det kooperativa företagandet, och den är ett viktigt steg för mer jämlika förutsättningar mellan olika företagsformer och ökad mångfald i näringslivet.

Kooperativa företag är en viktig del av det svenska näringslivet. Enbart de 100 största kooperativa företagen omsätter 400 miljarder kronor årligen och har cirka 100 000 anställda.

Storskalig sektor

Trots att den kooperativa företagsformen är den snabbast växande företagsformen och har högt förtroende hos allmänheten, är associationsformen fortfarande omgärdad av okunskap och mytbildning.

Den vanligaste myten är att ekonomiska föreningar och kooperativ inte är affärsmässiga och vinstdrivande. Inte sällan fastnar de politiska förslagen i de småskaliga personalkooperativen, vilket i och för sig inte är fel, men det ger inte sektorns omfattning och betydelse rättvisa.

Svensk Kooperation identifierar allmän okunskap om associationsformen som ett hinder för vidare policyutveckling inom området. Den nya självständiga lagen är ett gyllene tillfälle att använda som avstamp för att höja kunskapen om ekonomiska föreningar och kooperativ i samhället.

Öppet seminarium

Välkommen till det här öppna seminariet med anledning av propositionen Ny lag om ekonomiska föreningar.

peopleMedverkande

speakerDen nya lagen om ekonomiska föreningar

  • Heléne Fritzon, biträdande justitieminister.

speakerNy lag som avstamp för mer kooperativt företagande

access_timeTisdagen den 20 mars 2018, 09.00–10.00

add_circleLägg till i kalender

placeKlarabergsviadukten 90

  • Lundqvist & Lindqvist, Lokal Ängsö (Stockholm).
  • Anmälan är stängd.

live_tvVideo från seminariet