Kooperation – en del av välfärden

Väkommen på frukostseminarium. Det här är det första av tre i vår serie om kooperationens roll i samhället och näringslivet. Seminariet är kostnadsfritt.

Kooperativa företag är en viktig del av näringslivet i Sverige. Fokus på långsiktig lönsamhet, hög kvalitet och socialt ansvar är värden som är mera aktuella än någonsin. Välkommen på en nyttig frukostträff.

Kooperativa företag vill skapa ekonomisk och social nytta, både för sina medlemmar och för samhället. Krångligare än så är det inte. En stor del av den allmänna opinionen delar kooperationens värdegrund när det gäller verksamheter som angår oss alla och förutsätter ett gemensamt ansvar, som skola, vård och omsorg.

Inom dessa viktiga verksamheter finns en stor potentiell marknad för kooperativ och en uppgift att lösa. Andra värden än vinsten gör kooperationen till ett attraktivt alternativ. Att kunna välja ett alternativ till privata eller offentliga företag med höga avkastningskrav handlar också om valfrihet.

I dag utgör kooperativa lösningar en relativt liten del av välfärdssektorn men intresset ökar från både politiken och allmänheten. Varmt välkommen till detta seminarium som sätter ljuset på aktuella frågor om villkoren för de kooperativa företagen som utövare inom välfärdssektorn.

Välkommen!

Medverkande

  • Karin Thalén, VD, HSB Omsorg
  • Robert Björngard, verksamhetschef, Hälsorum Offerdal
  • Penilla Gunther, riksdagsledamot KD
  • Erdalan Shekarabi, civilminister

Moderator

Boa Ruthström, Arenagruppen

Arrangör

Seminariet arrangeras av Svensk Kooperation, ett initiativ som drivs av Arbetsgivarföreningen KFO, i samarbete med Arenagruppen och med stöd av Tillväxtverket.

OSA

Senast den 7 mars 2015 till jan.eden@kfo.se

(Tid för anmälan har passerat.)

Hämta rapporten

Kooperation – en del av välfärden