Att göra ost kanske inte är så svårt men att göra riktigt god ost, då är det hantverket som räknas, fingertoppskänsla ihop med gedigen kunskap. Just den kombinationen har vi förvaltat och utvecklat sedan 1931 när vår första ost lade grunden till dagens klassiker och nya spännande sorter som smakar gott vid alla tillfällen.
Vi är en ekonomisk förening som idag ägs av 23 bönder där 19 av dom levererar kvalitetsmjölken till våra ostar. Dessutom ligger alla gårdar inom 25 minuter från mejeriet. Närproducerat när det är som bäst. Vi är också ett av få mejerier i Sverige som fortfarande verkar helt på egen hand, från vall till färdig ost. Det mesta har handlat om sunt bondförnuft och hårt arbete.
Våra ostar
Ost från Gäsene lägger du märke till redan vid första tuggan. Under åren som gått har vi utvecklat flera goda krämiga smakhöjdare som Gäsene Bondmoran, Gäsene Special, Port Salut, Gäsene Goda, Minimunk och vår kära Hushållsost som vi idag är ensamma om att producera på svensk mjölk.